Welcome to the Jeepn.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3

    AX-15 Swap External Slave/Clutch Problem Please Help

    Hi All, I'm stumped and need help getting my MJ back on the road! 1988 MJ 4.0L Ba/10 2wd to AX-15 4x4.

    Ok, here is what I installed:

    -'95 XJ External Slave Bellhousing mated to a '90 AX-15 (same size input shaft and pilot bearing as the Ba-10), using a mopar '95 XJ one piece pre-bled plastic master/slave assembly.

    -New Pilot bearing, New Clutch, New Throwout Bearing

    I finally got everything buttoned up, but now she won't go into gear when running? The clutch pedal has good resistance (better than pre-swap). It grinds when I try to go to Reverse and it won't go into any forward gear.

    With the truck off, I can shift through all the gears no problem.

    I checked the slave pushrod and it is seated in the fork cup. I tried to turn the adjustment? nut on the opposite side of the bellhousing, but it just turned with the bolt...

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    6
    hmm watching closely as I was considering a swap on my 2.8L as the slave cylinder went out.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    6
    You good on clean gear oil? Is it the right stuff IE 80w-90 or w/e it uses? Is there the correct amount?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5
    Someone over on NAXJA had a similar problem recently. Did you change the front bearing retainer on the transmission? To use an external slave, you must have the front bearing retainer with the sleeve that goes around the input shaft. Gotta, gotta.

    If you don't, the T/O bearing will have too much sideplay, and you won't get the clutch to fully disengage. Period.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Logout